logo     foto4 11 2018website S    foto 1 september 2019    foto korenfestival doetinchem

Ben Simmes(1963) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij de bekende pianist en pedagoog Herman Uhlhorn.
Hij behaalde in1986 en 1987 de aktes docerend- en uitvoerend musicus met lovende waaderingscijfers van de internationale eindexamencommissie
Diverse keren nam hij met succes deel aan internationale piano masterclasses onder leiding van professor Peter Feuchtwanger(Londen) en de Amerikaanse pianist Christopher Czaja Sager.

Al jaren vormt Ben een vast duo met fluitiste Pauline Lotichius. Met enige regelmaat wordt dit duo uitgebreid met saxofonist Robert Wijnands tot het trio Saffier.
Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem studeerde hij in 1991 af voor koordirectie, in 1994 in Utrecht voor schola-leider Gregoriaans en in 1995 voor de aantekening kinderkoordirectie.

Naast pianist en pianodocent is Ben werkzaam als koordirigent bij twee mannenkoren en dirigeert hij de kamerkoren Bergh’s Vocaal en Luscinia en het jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen. Met laatstgenoemde koren won hij diverse prijzen en maakte hij vele buitenlandse concertreizen.

fotobensimmes2019                                                                Ben nov 21

Woord van onze dirigent

Sinds 1999 heb ik Bergh’s Vocaal onder mijn hoede. Een hele tijd, waarin altijd met veel inzet en plezier gewerkt is aan mooie afwisselende programma’s. Het koor heeft in deze tijd zeker ook de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Er vielen mensen af, maar er kwamen ook steeds weer enthousiaste mensen bij.

De kracht van Bergh’s Vocaal is zonder meer de onderlinge gezelligheid, de kleinschaligheid en de wil om bijzondere programma’s in te studeren. Daarnaast zijn de meeste leden bereid om wat extra’s te investeren door bijv. koorscholing-  of koristenopleidingen te volgen of zelfs privé zanglessen te nemen. Ik weet dat er in kleine groepjes vaak extra geoefend wordt. Deze zelfverantwoordelijkheid kan ik natuurlijk alleen maar van harte toejuichen.